Shëndetësi

Pija që ju ndihmon ta shmangni sulmin në zemër

Vdekjet nga sulmet e zemrës janë rritur për herë të parë në 50 vite, sipas Fondacionit Britanik të Zemrës. Kjo është për shkak të ngadalësimit të përmirësimit në shkallën e vdekjes, kombinuar me rritjen e popullsisë, transmeton Telegrafi. Sulmet në zemër janë shkaktarë i madh i vdekjeve në të gjithë botën dhe janë emergjencë serioze shëndetësore. Kur furnizimi me gjak ...

Lexo më shumë »

Ushqimi i cili forcon muskujt më shumë se cilido suplement tjetër

Suplementet mund të jenë të mirë për zbutjen e problemeve shëndetësore, por assesi si hap i parë Shumica e suplementeve të cilat tani janë të qasshme në treg kanë efekt më të dobët se ushqimi të cilin mund ta gjejnë në treg. Bashkë me këtë, ky është solucioni më i lirë dhe më i shijshëm, transmeton Telegrafi. Nutricionistët këshillojnë të ...

Lexo më shumë »

Kuptimi për humor trashëgohet nga babai

Nëse babai ka sy të errët nga e ëma, është shumë e sigurt që fëmija do të “marrë” ngjyrën e tij Veç kësaj, buzët e plota kryesisht trashëgohen nga babai, bash si edhe struktura dhe vëllimi i flokëve. Trashëgohet edhe rreziku nga sulmi në zemër, transmeton Telegrafi. Cili gjen i babait me siguri do të “kopjohet” te fëmija? Kuptimi për ...

Lexo më shumë »

Kujdes! As sheqernat natyralë nuk janë të parrezikshëm

Fruktoza lidhet me sëmundjet e zemrës dhe veshkave, demencinë, hipertensionin, madje edhe me kancerin As sheqernat natyralë nga pemët nuk janë tërësisht të padëmshëm, siç mendohet zakonisht, transmeton Telegrafi. Fruktoza e njohur mirë lidhet me sëmundjet e zemrës dhe të veshkave, demencinë, hipertensionin, madje edhe me kancerin, theksojnë shkencëtarët e Universitetit Bandor nga Wales. Ndryshe, fruktoza në vend të sheqerit ...

Lexo më shumë »