Ekonomi

Djaloshi nga Prishtina tregon planin briliant se si për 60 sekonda mblodhi 700 euro mall falas

Loja shpërblyese 60 sekonda nga Interex pati për protagonist djaloshin nga Prishtina, Visar Berisha, i cili u bë sensacion në rrjetet sociale. Ditë më parë ai mori pjesë si fitues i lojës në Interex, duke arritur të mbledh mall falas në vlerë prej hiç më pak se 700 euro. Shkathtësia e tij u bë sensacion duke nxitur kurreshtje për strategjinë ...

Lexo më shumë »

Dinastia Safra – familja misterioze e bankierit më të pasur në botë

Joseph Safra është bankieri më i pasur në botë. Fjala “Safra” në gjuhën arabe do të thotë i verdhë ose flori. Dhe kjo ka kuptim. Sidomos përderisa familja e njohur është përfshirë në tregtinë e arit që nga koha e Perandorisë Osmane duke lehtësuar tregtinë në të gjithë Lindjen e Mesme. Të njohur për operacionet bankare të qëndrueshme, por edhe ...

Lexo më shumë »

Fushata zgjedhore i çon partitë në vizita te bizneset

Bizneset në Kosovë janë bërë destinacion i shpeshtë i vizitave të partive politike në prag të zgjedhjeve të përgjithshme parlamentare të 6 tetorit. Që nga momenti i shpalljes së zgjedhjeve dhe ende pa filluar fushata, pothuajse të gjithë kandidatët për kryeministër të Qeverisë së Kosovës kanë realizuar vizita te bizneset e ndryshme në kuadër të aktiviteteve të parafushatës zgjedhore. Gjatë ...

Lexo më shumë »

Disa hapa për të nisur një biznes të vogël

Të gjithë e dimë se të nisësh një biznes nuk është aq e thjeshtë sa të varësh një tabelë dhe të lajmërosh për të. Hapja e një kompanie kërkon punë kërkimore, planifikim, financim dhe shumë dokumente ligjorë. Por mënyra më e mirë për t’ia nisur mbarë është të bësh një plan biznesi, që përfshin mënyrën sesi një kompani do të ...

Lexo më shumë »