Ekonomi

Punëtorët e KEK-ut protestojnë të enjten, kërkojnë që të largohen nga Ligji për Paga

Punëtorët e Korporatës Energjetike të Kosovës do të protesojnë të enjten para objektit të Qeverisë së Kosovës për të kundërshtuar futjen e tyre në Ligjin për paga. Në një njoftim të nënkryetarit të Sindikatës së Re të KEK-ut (SR KEK) thuhet se kjo protestë ka për qëllim, që KEK-u të largohet nga Ligji për Pagat. “Të nderuar anëtarë të SRKEK-ut, ...

Lexo më shumë »

Serbia humb mbi 1 milion euro çdo ditë për shkak të taksës 100%

Ka dy muaj e gjysmë që kur autoritetet e Prishtinës vendosën taksën prej 100 për qind për mallrat nga Serbia dhe BeH. Në këtë periudhë, sipas informatave nga Dhoma e Tregtisë së Serbisë, rreth 90 milionë euro mallra nga Serbia janë plasuar në tregun e Kosovës. Ndërsa sipas mediave të Kosovës, në atë periudhë Serbia humbi rreth 100 milionë euro. ...

Lexo më shumë »

Kërcënimet me greva

Grevat po bëhen gjithnjë e më tepër si forma më e preferuar e punonjësve në sektorë të caktuar publik, për shtimin e presionit ndaj Qeverisë për rritje të pagave dhe për kushte më të mira të punës. Grevat po organizohen si formë e pakënaqësisë që nga fillimi i këtij viti nga punëtorët, të cilët paguhen nga buxheti i Republikës së ...

Lexo më shumë »

Kosova ka importuar më së shumti karburante dhe duhan

Qytetarët e Kosovës në vitin 2018 më së shumti kanë shpenzuar për karburante dhe duhan. Ndërsa vlera totale e mallrave që janë importuar në vendin tonë kalon shifrën 3 miliardë euro. 200 milionë euro janë shpenzuar për duhan, kurse rreth 400 milionë euro për lëndë djegëse. Përveç këtyre produkteve, Kosova në vlerë të madhe ka importuar edhe automjete, produkte të ...

Lexo më shumë »

Kompania ajrore që për 6 vjet radhazi ka vendin e parë në Evropë, por për të keq

Ryanair serish u shpall kompania më e keqe ajrore për vitin e gjashtë radhazi nga turistët britanikë. Rezultatet e hulumtimit të kryer nga faqja britanike Which, ku morën pjesë 7,901 lexues, tregon se Ryanair përsëri është shpallur kompania më e keqe ajrore në Evropë, kryesisht për shkak të sistemit të dobët të hyrjes së udhëtarëve, ulëseve, ushqimit, pijeve, por edhe ...

Lexo më shumë »

Si do të sigurojë Kosova investime strategjike deri në dy miliardë euro?

Qeveria e Kosovës ka paralajmëruar se përmes Ligjit për investime strategjike kanë aplikuar 11 kompani të cilat do të investojnë deri në 2 miliardë në sektorë të ndryshëm. Sipas një komunikate të Qeverisë, së shpejti pritet shpallja e investitorëve strategjik të cilët në fokus do të kenë investime në sektorin e energjisë, në transport dhe turizëm. Dy nga projektet e ...

Lexo më shumë »

Haradinaj: Dogana e Kosovës një nga institucionet më kredibile

Dogana e Kosovë është një nga institucionet më kredibile të akumulimit të të hyrave shtetërore. Ai këto komente i bëri pas takimit me drejtorin e Doganës së Kosovës, Bahri Berisha. Haradinaj me anë të një postimi në profilin e tij në Facebook ka shkruar se Dogana e Kosovës ka mbledhur mbi 65 për qind e të hyrave buxhetore, në të ...

Lexo më shumë »