Opinione

Mehmet Musa: Për shoqën Nexhmije Hoxha!

Për shoqen Nexhmije Hoxha! Sot u mbushën 98-të vite qe linde në luftë, u rrite në luftë, u formove në luftë, dole në mal me pushkë në dorë në luftën e artë të Nacionalçlirimtarës së bashku me strategun e shekullit XX-të gjeneralin e gjeneralëve të tëgjitha kohërave shokun, Enver Hoxha, fituat mbi nazifashizmin dhe bërllogun që ishte mbledhë rreth tyre si kolaborator, ...

Lexo më shumë »

Ragip Shala: DIALOGU ARTISTIK

Në raportet  Kosovë  –  Serbi ,  sa i përket  dialogut  kanë dominuar  dy  forma  dialogu: teknik  dhe  politik. I pari dialog teknik njihet në mes Murat Gjakës  dhe  principatës  serbe  gjatë  dëbimit të dhunshëm  të shqiptarëve nga  krahina  e Toplicës  më  1877. Pastaj  është  pasuar   nga Azem  Bejta  gjatë  lëvizjes kaçake  në mes Dy luftrave botërore . Derisa  M. Gjaka ...

Lexo më shumë »

24 orë para 2019-es

“Njeriu i lirë vetëm për shkak të vetekzistimit është i detyruar të mendojë se si do të sillet në botën, në të cilën nihilizmi nuk është vetëm gjendje mbizotëruese por, ç’është edhe më e keqe, ku është bërë gjendje normale.” Ernst Jünger Shkruan: Ismail BARDHI Po e filloj këtë shkrim me një rrëfim. Paska qenë një plak nga një fshat ...

Lexo më shumë »

Unë e mbyta vajzën

Çdo e dhjeta shtatzëni në pritje të lindjes së foshnjës femër përfundon me atë që mund të përshkruhet në statistikat që flasin për gjinicid. Në Kosovë i vrasim vajzat për shkak se janë – vajza. Ose, edhe më keq, nuk i lejojmë as të vijnë në jetë, për shkak se janë – vajza SA FËMIJË I KI? Njo e kam! ...

Lexo më shumë »

Gjithmonë ju përqafoj për herë të fundit!

Nga: Mehdi Mulaj Kur ju jeni në pizhame, unë jam në uniformë, me revole në brez, i gatshëm për t’jua siguruar gjumin e qetë. Ftohtë, borë, akull e shi, unë jam në detyrë, herë-herë edhe pa ngrenë e pa pirë. Në çdo mëngjes i them lamtumirë gruas dhe fëmijëve të mi. Çdoherë i përqafoj për herë të fundit, ua dhuroj ...

Lexo më shumë »

Ish-presidenti kroat: Pse nuk besoj në shkëmbim territoresh në mënyrë të paqtë

Presidenti i fundit i Presidencës së Jugosllavisë në vitin 1991 dhe presidenti i Kroacisë për dy mandate rresht, një dekadë më vonë, Stjepan Mesiç nuk është i huaj për shqiptarët në Shqipëri dhe në Kosovë. Ai ka qenë mjaft i zëshëm në mbështetjen e tyre, ndërsa ishte dëshmitar, së pari, i shpërbërjes së Jugosllavisë dhe fushatës së përgjakshme të dhjetëvjeçarit ...

Lexo më shumë »