Shëndetësi

Superushqimet – Çka janë dhe cilat janë benefitet e tyre

Superushqimet janë shtesa dietike, shumica me bazë bimore, disa me bazë nga peshkut dhe një spektër i ngushtë janë me bazë nga prodhimet e qumështit. Si të tilla, superushqimet janë tejet nutritive që i bën të jenë të duhurat për një shëndet të mirëfilltë, të cilat efektin maksimal të tyre e arrijnë kur përdoren shtesë me ushqime tjera të shëndetshme, ...

Lexo më shumë »

Ja Pse Nuk Duhet Përdorur Biberin Në Restorant

Mendoni mirë para se herën e ardhshme të përdorni këtë erëz. Edhe pse është logjike të mendosh se tualete i nënshtrohen më së shumti baktereve në restorante, shumica nuk është në dijeni se dy gjërat më të ndotura ndodhen në tavolinë. Rezultatet e studimit të Consumer Safety tregojnë se në vendin e parë për nga ndotja në objektet turistike është ...

Lexo më shumë »

Si Të Luftoni Në Mënyrë Natyrale Kolesterinën?

Nëse nuk dëshironi që në një moment të jetës të mos jeni të varur nga barnat për shkak të kolesterinës së lartë, duhet të rregulloni ushqimin dhe të kryeni me rregull analizat e gjakut. Zgjedhja e duhur për vakte të ushqimit në shumicën e radhëve mund të rregullojë kolesterinë e mirë dhe të keqe, dhe në këtë mënyrë të zvogëloni ...

Lexo më shumë »

Si ta nxirrni nga syri i bebes trupin e huaj?

Lexoni se si duhet të veproni kur bebes tuaj i hyn diçka në sy Edhe një “torturë” për beben. Megjithatë, nuk është fjala për një problem të madh, transmeton Telegrafi. Si duhet vepruar? Duhet marrë një garzë të vogël e të pastër, sipas mundësisë të njomur në tretje prej tre për qind të thartirës borike për sy (Acidi borici pro ...

Lexo më shumë »